Var Hälsad Morgonstund!

Känner mig konstigt pigg. Jag borde vara helt slut efter igår, då jag jobbade åtta och en halv-timme, där efter var jag på gymmet i en timma, duschade och försökte sedan skriva mitt bröllops tal (men det enda jag åstadkom var rubriken) för att avsluta kvällen med att se den nyinhandlade Män som hatar kvinnor.
Filmen var faktiskt riktigt bra- jag använder uttrycket "faktiskt" eftersom jag aldrig förväntar mig att svenskafilmer ska vara bra. Dock hade de ändrat ganska mycket från bokensstroy, men visserligen så gjorde det den inte sämre.
Nåväl, dags att förbereda skoldagen. Jag måste verkligen ta itu med mitt rum när jag kommer hem. Jag kan knappt ta mig fram till sängen utan att drunkna i tusentalskläder som drar ner mig i röran likt de där inferierna (eller vad de nu heter) i Harry P. Har en massa viktiga papper i all den där röran som jag måste få fram, som bla. min valblankett till krykovalet. Det kommer bli rena rama Indiana Jones äventyret! (Sen fattar jag inte att Indiana är ett namn. Vadå är det Harrison Ford som heter så eller vadå?)
Ingen Grop I Nån' Haka Är Djup Som Gastons

Måste först och främst meddela att jag äntligen köpt en systemkamera!

                                       


Är oerhört nöjd över mitt kanske egentligen spontana beslut att kila in där på Media Markt idag vid tolvtiden och köpa mig kameran (en Nikon D3000) samt en kamerväska, minneskort och något skydd för linsen på objektivet- för 6590 kronor (men sen köpte jag även Män som hatar kvinnor på dvd för 75 kronor). Visserligen hade jag betsämt mig att köpa en kamera när jag fått lön men det kändes verkligen spontant när jag helt enkelt köpte den kamera som de annonserat om, och som jag även gjort lite efterforskningar på, sådär utan tvekan. Det gick typ på fem minuter så var den min. Har aldrig lagt ut så mycket pengar på en och samma gång. Farfar blev helt förfärad när jag berättat vad jag hade köpt. Men det är mina pengar och jag har fortfarande mer än tusen kronor kvar på kontot (dock är jag fortfarande skyldig mamma 800).
Ska nu, efter detta köp inte handla något på en hel månad. Ingen ny kjol, inga nya strumbyxor, inte de där snygga skorna som jag sett på DNA, ingen mjukglass, inget godis, inga mackor i kafeterian. Jag ska SPARA.
Men, ja jag säger men! Jag kommer enbart lägga ner pengar på utgångar. Har räknat ut att jag kommer gå ut varje helg tre veckor framöver. Låter lite dumt att jag hellre lägger ut pengar på att dansa än mat- men jag är som jag blivit.
Hur som helst så hade jag en av de bästa fredagarna någonsin igår (åtminstone top 20). Skolan med Teater och Musik kunde inte bli mycket bättre. Improvisasions teater måste vara något av de roligaste man kan göra, jag som redan är humoristisk blir bara ännu mer när det kommer till att agera ( "Du måste vara stark både fysiskt och psykist" "Men då kan jag nog klara det, jag tränar på gym en gång i veckan, sen går jag till en psykolog också"). Sen verkar det vara en jäkligt nice musikgrupp som kommer spela BRA musik. Jag sa till läraren GBJ att vi kan spela allt utom Beatles och John Mayer- ni förstår säkert varför.
När skolan var slut köpte jag en biljett till äpplet på Folkets Hus och fick även se lite ögongodis på vägen. Då kvällen kom drog jag Katarina, Henke och Andreas till Haga och "förfestade" med smirnoff och disneylåtar. Där efter drog tre av oss till Äpplet.
Äpplet var verkligen det jag trodde om det, ett ställe där alla är över 27 men som ändå spelar nice musik. Dock kände jag mig som ett lamm i en bur full av lejon och frågade Katta om vi kunde dra på TC istället. Så efter att ha hängt på Äpplet med de äldre och dansat till bra musik lämnade vi ultrasuperbradansandeandreas och kilade runt hörnet för att få se att det faktiskt inte var någon kö alls in till TC. Jag kilade in först och strax där efter Katta.
Som de flesta vet har jag alltid drömt om att få hänga på TC, och det var verkligen A dream coming true. Man kan verkligen inte jämföra Sommardroskan med Teater Caféet, och jag ångrade inte alls att jag inte hängde med de andra i min ringa ålder. Det lilla minus som fanns var att Dj:nkunde spelat betydligt bättre låtar, önskar nästan att jag kidnappat Äpplets dj och klätt ut honom till Tc's dj som jag låst in i ett skåp.
Kvällen blev mycket lyckad, utan att gå in på för mycket detaljer.
Så idag lördag träffades jag och Katta på Icat vid bågen huset (Ica Bågen?), och där efter drog vi till Media Markt där vi gjorde våra inköp.
Inte nog med att Fredagen var lyckad, idag har jag ätit både tårta och tacos för hundra pers- min bror Gabbumonen fyller nämligen 14 år just idag. 

                              Goa Farfar Och Farmor kom förstås dagen till ära.

  Nu chillar jag bara. Jag jobbar imorgon klockan åtta, och jag behöver alla timmar av sömn som jag kan få. Jag är helt enkelt smått tråkig som tackar nej till allt.

 

 

  Nej nu ska jag sova och läsa mer bok.


Dagens

Lönebesked: 8350 kr
Arbetstimmar: 5
Skoltimmar: ca. 5
Humör: Munter.
Kläder: Svart linne med ett "snyggt" märke efter strykjärnet, samt en tyllaktig kjol som jag alltid tror jag går omkring och blottar baken med- omedvetet förstås. Sen har det aldrig hänt..hoppas jag..
Frisyr: Vem tusan bryr sig? (ändå är det jag som hittar på de här punkterna själv)
Överaskanade förtäring: Husman med messmör (som var löljigt gott)
Motion: Cykling till vby på morgon, 5 km, cykling hem från vby på kvällen, 5 km.
Misslyckande: Missade bussen och kom därmed tjugominuter försent till jobbet, när det egentligen var tänkt att jag skulle komma en kvart tidigare. Fick på så vis betalt för att sitta i en bilkö i en omysig buss.
Nyhet: Regina Spektor spelar på Cirkus i December.
Snyggaste person: ....svårt...har inte sett någon snygg..säger eh...äsch what the...
ahhah eller vänta! RUDOLF! AHAHA! skoja ba! kom på en snygging nu btw, men farligt att nämna här hehe.
Roligaste: Uppsvällda ansikten av gråt.
Avlappning: Liggandes på ett bord med plastfolie och gips i ansiktet.
Onda tanke: Att sno tejp och sax av en etta. Han upptäckte det dock och använde en röst som på något vis fick mig att tolka honom som om han ville vara mer överlägsen än mig. Jag blev irriterad såklart men sa klart och tydligt att jag inte ville bli ovänner. Han skrattade bara. Jag log och kokade inombords.
Goda tanke: Hur jag ska värna om miljön.
Låt: Brev till 10:e våningen
Vilja: Fara på POPAGANDA i helgen, men det vore såklart för mycket begärt

Och sist men inte minst DAGENS YOUTUBEKLIPP från min favorit blogg
"Att vara Charlie Schulmans pappa".
(när jag ser den känner jag liksom saftigheten i munnen, längtar efter kräftor att suga på!)


Nu Sticker Vi!Yes det är på Herrfrontern som jag hänger. Det är där människor anser att jag hör hemma, eller nej! Det är där de tror att JAG anser att jag hör hemma.
Som idag efter skolan, Helén och jag satt vid kajen och åt glass samt pratade herrar och konst i säkert två timmar, varav vi då kom fram till att det fulaste plagg en kille kan ha på sig är ett fult linne.
Ledsen att göra er besviken killar, men linnen går inte riktigt hem i den kvinligafrontern. (Dock är vi ödmjuka och kom fram till att stockholmskillar i vita linnen som hänger på skärdgården ändå duger, sen sa väl någon att kläderna inte är allt..eller något annat skit.)
Ja, Jag är ytlig. De ytliga kvinnornas kvinna, det är mitt namn.
Min bror påminde mig om det vid matbordet:
- Sofia, du säger hela tiden att alla har fula kläder! Ba "han hade ett asfult linne!".
Sen stämde min syster in:
- Ja hela tiden ba " Han har så ful stil. Verkligen inte min stil!".
Känns inte kul att höra detta. Sanningen svider och jag ska verkligen ge allt för att bli mer ödmjuk.
(Sen ska jag försöka sluta prata om män överhuvudtaget. De är redan nog skumma som de är. Djädrar vad svårt det kommer bli. Kommer sluta med att jag fortsätter det eviga filosofsnacket om vad som är konst och inte- så det är upp till min omgivning att bestämma ämne.)
Ska se om jag kan slita mig ur herrfronterns klor nu. Godnatt.
Och jag ska inte drömma om Johnny Depp, Måns, Andreas Carlsson, Alex Schulman eller den där assnygga killen jag såg på stan idag- så det så!

Ogudligt

Nu tar jag bort mitt gula nagelack och byter ut färgen till hemmafrurosa. Fint. Men jag gillade mitt gula väldigt mycket, dock efter en heldag, plus kväll, på jobbet blev det väldigt slitet och jag kunde inte sluta pilla på det. Jag borde lära mig använda aceton, men när jag väl förmår mig att ta fram flaskan ur badrumskåpet inser jag att det endast är kvar nagelack på tre fingrar av tio (alltid lång, ring och pek-fingret på vänsterhanden).
Har ont i ryggen så hemmafrunagelacket kommer passa mig utmärkt eftersom min kropp är lika slö som en. Bortsett från att min värk kommer från arbete från ett jobb- inte av att plocka ut bullar ur ugnen.
Känns inte helt fel att tjäna 800 kr sådär på vilken vanlig måndag som helst.
Jag antar föresten att ingen av mina vänner lyssnade på Christer i P3 idag. Synd för er för mamma ringde nämligen in och var med på talangtävlingen! Har din mamma gjort det va? Nää just det! Ägd.
Gå in på P3's hemsida och lyssna (dock är hon lite pinsam, men det är ju alla mammor och sen är hon ju invandrare med så det blir extra charmigtpinsamt.) jag orkar nämligen inte länka.
Sen förstår jag inte hur man kan missa världens bästa radioprogram? Jag kan dock erkänna att jag faktiskt gjorde det, jag hörde inte min mamma live. Men jag hade ju ett jobb att sköta.

Lilla Jag, Lilla Jag Och Fritiof Andersson

Hej det här är Tönt-Sofia som skriver. Inte riktiga Sofia det vill säga, för the real Sofia skulle aldrig lyssna på Måns Zelmerlöws akustiska version av Cara mia- och tycka att den var så undebart smörig. Men det tycker däremot jag, alltså Tönt- Sofia. Lyssna här bara.
Det är även jag (såklart) som vill gifta mig med Måns, men på något märkligt sätt verkar alla ha skeptiska synpunkter över just det. Alla svarar likadant när jag tar upp ämnet om att Måns och Marie inte längre är tillsammans med ett glatt tjut: "Och vad hade DU tänkt göra åt saken?"
Kan inte folk försöka vara lite glada över detta? Och låta mig,Tönt-Sofia, planera mitt möte med denne charmör från Lund, och inte mosa fantastierna..eh...jag menar min framtid, som om det vore en värdelös fluga.
Fast  vad kan man egentligen förvänta sig av den yngre generationen...(Även om min mor också har sina synpunkter över detta).
Hur som helst har även Tönt-Sofia likt den riktiga Sofia solat idag- vi är lika sol-fanatiska, samt fått ännu en pik om vårt gula nagelack. (Det är som att folk har något emot gult nagelack samt "blivande Fru Zelmerlöw"- tankar). Denna gång av farfar: " Vad har du på naglarna?" - en retorisk fråga fylld av förakt. Jag svarade med ett leende, men det fick honom inte att mjukna. "Se till att få bort det!" grymtade han enbart fram.
Jag tittar skamset på mina gula naglar. Så pjåkiga är de ju inte...

En sak jag funderat mycket över är om det är jag, Tönt-Sofia eller True-Sofia som läser Alex Schulmans blogg? Skulle uppskatta ett svar på den frågan, eller vad säger du Sofia? Är det okej för dig att läsa den på mornarna och småle över vad Charlies Pappa nu hittat på för tokerier, eller är det kanske något för mig Tönt-Sofia? Hmm..tricky, men han skriver ju så omfattande och tilltalande. Man sugs liksom in i charmen (som inte riktigt är på Måns nivå men helt klart charmig). Och vem tusan är det av oss som tycker han är attraktiv på något oerhört konstigt sätt?

I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight

Bläääh. Jag vill gå ut men här sitter jag bara och skriver ÄNNU ett blogginlägg.
Jävla pengar.
Jag vill ut ut ut ut och ha kul kul kul.
Spöland är inte the place to be ikväll..I know it.
Nu har jag i alla fall övningskört klart för kvällen- vilket gick jäkligt bra! Fick till och med göra lite "överkurs", nämligen backa mellan koner. Inte illa minsann. Pappa tyckte det gick hyffsat eller ja..minus ett litet missöde som hände. Men jag är ju bara mänsklig och sen är pappa aningen seg på att förklara och lite väl skrytsam när det gäller hans egna talanger gällande bilkörning.
Nu antar jag att jag ska tråka, läsa, kolla på film och vara själv (om jag inte hör av mig till Ninakanin). Har gjort en fin liten spelningslista- som definitivt är party -så jag kan sörja att jag är här själv, medan jag egentligen bara vill dricka Mojitos och dansa.
Som plåster på såren ska jag på pokerkväll i Vårby gård (i alla fall nästan) imorgon.
ps. Bäst att byta namn på bloggisch, IGEN. Nu när hösten är här. snopp.


Vad är Robert Pattinson och Zac Efron jämfört med dessa Män?
De är vad jag kallar karlar.


Hej Jag Heter Sven!

Så var jag redan skoltrött. Har inte gjort något ansträngande, fått läxor eller påminnelser om nationellaprov. Mitt schema är chill och jag har näääästan kommit på vad jag ska göra på PA-100. Och eftersom allting verkar frid och fröjd måste skolan ha någon form av dementorisk-kraft som suger ut livslusten ur kroppen eftersom jag känner som jag gör.
Låter hårt men jag tvekar inte på min teori. Men livet kan inte vara guld och gröna skogar, det ser skolan till.
Hur som helst är det inte bara pest. Men inte heller fest. (HÖHÖ rimmet där!)
Teater är i alla fall den lilla guldklimpen jag hittat i skolskogen. Åh. Jag känner verkligen att min plats är där på scenen, i rampljuset, framför en publik.
Det är där jag hör hemma.
Teater Teater, mååh jag riktigt myser av tanken på nästa lektion. Ska möjligtvis även börja i en teatergrupp! Det vill säga, om det finns platser kvar..Men om detta är mitt öde så har Gud paxat en plats i mitt namn (Ja pax..trots att jag är med i "NU RÄCKER DET ERA JÄVLA PAXARE" på facebook..men det är en annan historia).
Nu är jag även pank. Har under 200 riksdaler på kontot och kanske 50 i börsen (efter en del presentköp på stan). Detta betyder att jag får vara hemma hela kvällen medan andra ungdomar går ut och dricker Mojito och jag får enbart drömma om den goda myntan. Men mamma har dock sett till att vi ska övningsköra. Yey! - jag är inte ironisk. Det är ju skojjsan att sitta där framför ratten och trycka på gasen, och kopplingen, och eh..bromsen.
Sen, nästa vecka kommer THE LÖN. Den jag väntat på, då jävlar händer det grejor! (sen ska jag jobba två kvällar nästa vecka- vilket betyder cirka 2000 kronor. hähä).
Sen vill jag ha en kamera. Och känna så här. - men enligt mitt horoskop kan jag glömma det idag, samt imorgon.


Katta - Gabriel vad är en trekant?
Gabriel - När tre personer har sex!
Katta - Jasså nu vågar du, men inte den gången jag hade det! 

Torskar Du Finns Ingen Förmildrande Omständighet

Näpp. Det blev inget kungeri för min del. Jag hade i och för sig ett val, att ta bussen in till stan, från stan till Sävar och därefter samma tur hemåt (fult ord..stavas det sådär? ser jättefult ut...hmm..), vilket jag, min plånbok samt mitt bankkonto vänligt men bestämt avböjde.
Jag hade kunnat dra dit med min moder, men det visade sig tyvärr att hon hade tandläkartid. Så istället för niga inför kungaparet så spenderade jag eftermiddagen i Vännäs. Kände mig riktigt schangdobel där jag gjorde ärenden hos banken, tandläkaren, matäffären samt posten (Visserligen satt jag bara i väntsoffan hos tandläkaren medan mamma härdade pinan, läste Kalle Anka och kollade på Extreme (Scream) Home Makeover- vilket som vanligt var väldigt emotionellt och jag var tvunget att fokusera på Kalle Anka så att jag inte skulle få för mig att gråta).
Nu har jag äntligen ett VISA kort, bye bye barnsliga Maestro, Sofia är nu medlem i de riktiga- grabbarnas-handlings-klubb! Kommer även få en internetanvändare där på handelsbanken- vilket stort steg in i mogenheten. Det är precis sånt här som är sunt för själen...Som svensk musik!
Jag lyssnar nästan bara på svensk musik. Det är skumt för jag har inte direkt varit ett stort fan av det svenska språket. Men nu är det de svenska artisterna som får glänsa på spotify. Allt från En Sån Karl till Bängen Trålar. - Tack vare detta har nu även Gabbumonen tagit del av Nationalteaterns progressiva rock. Kolla Kolla spelas för fulla muggar!
Ahh, glad att jag kan komma med något gott till hans vilsna musiksjäl. Utan mig skulle han helt klart ENBART lyssna på Olindas PlayboyBunny.
För att förstärka att jag är påväg någonstans så kan jag meddela att jag övningskört hela TVÅ gånger nu. Och fan i mig, jag är grym! Inga problem alls.. möjligtvis bara då jag ska tvingas göra något som jag inte fått information om.
Nåväl nåväl. Är måttligt brun nu, redo att börja skolan.
Hej Teater! Hejdå Naturkunskap B...dig ska jag inte studera(- bara om det behövs på journalistutbildningen.)
School's back from summer- YEAH cool jag är. Hejdå Alice Cooper.


Bägg & Äcon

Vet inte vad som tagit åt mig på sista tiden. Har nämligen på något besynnerligt vis vaknat mellan halv nio och halv tio varje morgon. Det är som att jag har en inbyggd väckarklocka som förbereder sig inför det kommande skolåret som inte låter mig vara ifred.
Under hela sommarlovet har jag praktiskt taget sovit till minst halv tolv, och som mest halv två. Men nu är jag pigg (eller ja..nästan) redan vi nio. Detta är skumt, för jag går och lägger mig hyffsat sent. Ligger uppe och läser till i alla fall ett. - Ja ett är SENT för mig.
Tror att detta är beviset på att jag blivit äldre. Jag blir trött tidigt på kvällen och kliver upp tidigt på morgonen. Låter ju som taget ur farmor och farfars liv.
Imorgon hoppas jag att jag ska få se kungen. Yes, ännu ett bevis på att jag borde kolla igenom mina (icke existerande) pensionsbesparingar. Men det är väl ändå en självklarhet att se H.M. Konungen m.fl. minst en gång i livet? Då får jag ju min bortgjord.
Nu ska jag leta upp kläder till skolan...ja jag är en tönt som måste hitta de perfekta "nya" kläderna till första skoldagen. Har ingen aning om varför man måste se extra käck ut just då. Men jag är knappast den enda. Nog lägger jag märke till hur alla liksom gjort sig iordning just för day nr. 1. Och shit! Nej, har ovanan att aldrig kunna sova natten innan. Hej å Hå onsdagskväll...ska trötta ut mig hela dagen imorgon så jag är astrött på kvällen. Får helt enkelt hoppas på att det blir håligång med Kungen. (om jag nu får se honom.)

Märks att det inte är jag som lyssnar mest på min Spotify...(hoppas jag, eftersom jag just nu lyssnar till en av min faders gamla favoriter Lustans Lakejer)


Vi Går Upp På Sociala, Sen Går Vi Ner På Systemet

Låter lite som en alkoholist nu när jag tänker på denna rubrik, samt föregående. Vilket ni definitivt inte behöver vara oroliga över. I can hold my liquor!
Slapp dag idag. Övervägde om jag skulle ha på mig pyjamasen hela dagen eller om jag skulle besvrära mig med att klä på mig. Jag valde tillslut den andra alternativet.
Nåväl, läste ut Harry Potter och dödsrelikerna. Trots att detta var andra gången jag läste den så grät jag i floder när Snape dog, när striden började och...eller oj! Tänk om det är någon stackare som inte alls läst boken och så sitter jag här och avslöjar allting....I alla fall...eh...jag grät floder. Första gången kom det bara någon tår men nu kunde det som inte ta slut. Jag är väl helt enkelt inte lika känslig när det kommer till engelska.
Nu när den boken är överstökad så fortsätter jag läsa Flickan Som Lekte Med Elden ( som jag läst lite halvt som halvt medan Gabbumonen gömt undan Harry P för mig).
Riktigt läslus jag blivit! Har nästan fallit tillbaka i mina gamla vanor och läsa som en tok. Hade nämligen blivit slapp på det, men nu attan ska jag läsa så ögonen tåras!
Tar dock en liten paus nu, ska se färdigt Mystic River och äta.

Måste bara tillägga att jag är och förblir besviken på J.K Rowling om hur ond och ful hon beskriver Draco..Draco som jag haft en förälskelse i sedan jag såg honom för första gången.

 


Salt, Tequila, Citron

Uppryckt!
Allt är glömt och solen strålar mot mig ännu en gång.
Igår var en toppenkväll. Robin måtte haft en av de bästa födelsedagarna ever! Det är såklart Sofia Cortés som ska få in alla på 20-års ställena, måste ha något att göra med min fantastiska charm.
- Hej ärdetartonårsgränshär..eller nej! Jag menar, vad är åldersgränsen här..ikväll..?
Vakten föll som käglorna i bowlinghallen på Mariedal.
Kvällen flöt på och jag hoppas jag inte gjorde av med allt för mycket pengar. Nu ska jag inte slösa på en hel vecka har jag bestämt! Pengar växer inte på träd, och vill jag resa så betyder det SPARA.
Dock blev jag lite väääl lullig och lite väl pinsam när träffade Filip och Vera vid bussen. Jag slog mig själv på kinderna för att rycka upp mig...vilket inte heller är normalt beteende.
Föresten var det helt otroligt att jag hann med bussen! Jag hängde  nämligen vid baren på tok för länge  där jag blev bjuden på hallondrink samt snackade tatueringar, tillslut slog det mig  att jag hade en buss att passa. Så när jag kollade på mobilen för att uppdatera min tid hade jag missat bussen med fem minuter. Dock blev jag inte allt för förkrossad utan ringde en vän jag hade träffat på stan tidigare som skulle på bio. Till min förvånade tur sa hon att hon väntade på bussen som hade fått punktering, så den hade inte kommit än.
Snacka om tur i oturen.
It was a sign!

Varje Sandkorn Har Ett Nummer

Åsch vad fan. Nu rycker jag upp mig på riktigt,


Du Kan Inte Först Ge Så Mycket Och Sen Plötsligt Sluta

Nu har jag bakat, synd att toppen av den falska toscakakan (eller vad den nu heter) blev lite bränd. Men nog är den ätbar, jag har alltid varit en höjdare på att baka och laga mat. Fast nu kommer Anna troligtivs dra upp den där gången hennes föräldrar anförtrodde sig till mig och lät mig sköta om bröd i ugnen, som jag då eh..råkade bränna...
Nåväl, här ligger jag åter i sängen och läser  gamla skolarbete. Jag tänkte att det är bäst att ladda upp nu när slutet närmar sig.

"Det finns helt enkelt två olika sorters bussmänniskor, de som stör och de som undviker alla som kan tänkas störa. Inte konstigt att mer än hälften av alla personbilar som åker hem från stan där vi fyra halv fem på eftermiddagen bara har en person i bilen, en ensam förare som smaskar på en kexchoklad, sjunger högt till Rockklassiker på radion och behöver aldrig slänga en tanke på att samtliga av dessa beteenden skulle störa 89 % av passagerarna på fullsatt buss. "

När jag läste  denna krönika slog det mig att vi inte kommer ha Leif mer. Jag tror jag vill gråta. Detta är oerhört sentimentalt och jag känner ett stygn av sorg i mitt hjärta. Det här får inte vara sant. Jag har trängt undan det hela sommaren och även under skolan hade jag inte riktigt insett det faktum att han inte är min lärare längre.
Det är kanske lite skamligt att jag ligger här i sängen och tänker på min lärare, men sanningen är den att han inspirerat mig på många sätt. Och det här. Det är bara inte rättvist.Gabbo - Susan boyle,

Jag- Hon är inte med i Harry Potter längre
G-   Va?

J- Hon har bara försvunnit

G- Va?

J- Ja hon med sorteringshatten i harry potter

G-  Vart fick du det ifrån? Är hon med där?

J-  Ja det är hon ju

G-  Susan boyle Hon är ju med i Brittian got talent
J-  Hahahahha Hahahha. Jag menade susan boone!


Saru?

Har bestämt mig för en riktigt viktig sak nu. Jag ska vara NÖJD. Nöjd med allt jag har och inte gnälla som någon Veronica Maggio. Jag ska följa Anders Lundins man ur "känsliga bitar". Så snart kommer alla sjunga " Nöjd Nöjd Nöjd! Kvinnan där är väldigt nöjd! Nöjd Nöjd Nöjd! Hon är glad för hon är nöjd".
Anledningen till denna nya vision över mitt liv är nämligen att jag på senare tid insett att jag klagar för mycket, inte är nöjd med det jag får- trots att det är massor och alltid, alltid hittar fel i det som praktiskt taget är sådant som varje mänsklig person skulle vara glad över. Om jag skulle vinna en miljon så skulle jag klaga på att det inte var TVÅ miljoner.
Ja precis så onöjd är jag. Men nu ska det bli förändring och jag kommer bli en mycket friskare människa höhö!
Sen ska jag sluta vara så feg, för jag är jäkligt feg och vågar aldrig säga sanningen. Yes..jag kanske VERKAR tuff (vilket jag är ibland) men när det kommer till de känsliga delarna så är jag tyst.
Detta beteende har gjort att jag blivit bortsparkad (inte bokstavligt talat nu-även om det inte annars skulle vara helt omöjligt) av en person som jag verkligen ville ha.
Eller det trodde jag i alla fall att jag ville (mest för att han spelade gitarr och var allmänt cool, ja jag gick helt efter utsidan och sket i insidan, ytlig som jag  är..) men nu...nja..nu är det väll glömt.
Jag ska våga saker och jag ska vara nöjd nöjd med det jag får. Sluta ljuga för mig själv är också en viktig punkt och sluta var så nedrans ytlig. Insidan räknas. insidan räknas, insidan räknas- ska jag säga högt varje gång jag faller för den snygga idioten som inte ens kan stava till " verkligen" ( värklien) och bara är ute efter EN sak.. och då menar jag inte en stor HD TV.
Sådär, nu vet alla det jag kommer sukta efter i framtiden. Så om ni märker att jag börjar slinka åt ett annat håll så skrik åt mig att rycka upp mig!
På tal om rycka upp, dags att kliva upp.
Jobbade igår och det känns skönt att denna lediga dag är min. (ska börja följa råden som den där snubben vid skrivbordet i Jerry Maguire kom med. Filmen fick  verkligen mina känslor för Tom Cruise att börja koka igen. Han är en sådan mumsbit!)

ps. Jag är inte en ondskefull person d.s

- yes, det var verkligen underbara dagar när jag såg ut så där varje gång jag kollade mig i spegeln (japp med den posen)
Lyssnade på My Chemical Romance, Jimmy Eat World och Panic at The Disco.
Sikka stunder högstadiet hade..
Hello Trean och PA-100

Gottare Än Krämen

Nu ska jag gå och lägga mig, trots att jag nyss vaknat. Har bara klivit upp en snabbis för att käka en bit tårta som jag gått miste om, samt lite jordnötter. Vår älskade hund Hiro fyller nämligen två år idag! ....och sedan har vi haft en del spanskatalnde människor här-vilket har betytt god mat (choripan)och en massa babbel samt mera babbel.
Fast jag, som var helt (och fortfarande är) slut gick och vilade efter att ha ätit. Mamma skämtade till alla att jag var bakis. Jag tyckte inte det var kul, men alla fick sig ett gott skratt och jag tvingades "skratta" med dem.
Jag är inte bakis. Faktiskt inte. Men jag är oerhört trött. Det blev en sen kväll igår.
Vi fick slutligen skjuts hem från stan där vid tre på morgonen. Yeeeey...jag började jobba halv åtta. Klev upp halv sju, så jag fick sova tre timmar och jobba åtta. Så ni kanske förstår att jag är tröttare än trötter. (Sen var jag ju inte helt nykter igår helle mern..)
Blev i alla fall en lyckad kväll med grabbarna! (höhö). Fast jag uttryckte mig "Men jag har ju haft roligare" efter att Ponta frågat mig om mitt omdöme.
Jag gjorde inte av en enda krona förutom inträde på Droskan. 100 kronor för mindre än en och en halvtimmes visit. Ja, det blev inge mer eftersom vi stannade på förfesten lite väl länge. Sen är jag ju snyltarnas snyltare- men se där, det funkar!
Blev väldigt förvånad när jag upptäckte att jag kände igen en av snubbarna där, nämligen min "rex polare" Mattias. Dock mindes han inte vad jag hette, men efter att jag presenterat mig ännu en gång glömde han det inte på hela kvällen och jag fick mata honom med popcorn samt plocka ur dem ur hans glas. Vet inte varför jag lät mig förnedras på det sättet, jag är för ädel.
Sen vill jag verkligen vara 21 år. För medan de flesta där drog på TC och Allstar och alla andra "place to be" så blev det bara Sommardroskan för mig. Det var skamligt, tyckte både jag och alla andra. Men vi blev ändå ett litet gäng (bara två artonåringar av fem stycken) som blev bjudna på taxi av en alldeles för full Martin som tog oss mot det inte alltför tokiga Droskan. -Dock skulle jag önskat lite bättre musik på dansgolvet, men det är väl sånt man får räkna med när det är 91:or man snackar om.
Well, nu måste jag verkligen få i mig lite mer sömn. Jobbar delad tur imorgon..Hipp Hipp Hurray
Godnatt!


Smöret Från Lund

Vaknade idag klockan tio av att Gabbumonen kom in i mitt rum. Jag gav ifrån mig ett konstigt mörkt läte som lät som "Wfffffaaa?". Han verkade förstå vad jag menade och sa att jobbet var i telefon. Precis då la jag märkte till telefonen han höll i sin hand. Generat svarade jag med min mest klarvakna röst jag kunde, men tyvärr så undgick det ej att jag var nyvaken.
Hur som helst tackade jag Ja till att jobba både lördag och söndag. Galet kanske ni tycker. Men jag blev uppriktigt glad och som sagt behöver jag alla pengar jag kan få, eller ja...tjäna in.
Så jag ställer klockan på halv sju så jag hinner cykla de 20 minuterna för att börja jobba halv åtta.
Lätt som en blomkålsomelett! ...Om man räknar bort att jag ska ut ikväll på den legendariska Sommardroskan som jag faktiskt inte har besökt denna sommar. Men det ska nog gå bra, jag har vilat hela dagen så jag har samlat all energi!
Har legat i solen och "stekt" med de gigantiska hörlurana som jag då lyssnat på P3 med.
För alla er som gjort samma sak , missade såklart inte att Måns Zelmerlöw var på P3-musik idag vid ett. Det var en hel timma med låtar som han hade valt.
Det var helt fantastiskt och jag fick tillbaka min förälske till denne charmerande skåning. Låg där i solen och bara log, sjöng med i de oerhört bra låtar han valt, och tänkte tillbaka på den tiden då jag var upp över öronen kär i honom då han var med i idol. Om hur jag grät när han åkt ut, en ynka femteplats, och jag som röstat hela fem gånger den kvällen!
Insåg att han helt klart var mannen i mitt liv och att musiken han älskar är ypperligt likt min egen.
Dock så hade han en låt på slutet som han sa var "min och flickvännens". Då slog det mig att han inte är tillgänglig och att jag troligtvis inte har mer än 68% chans att gifta mig med honom.
Här kan ni lyssna på honom. Men ladies (and guys) He's mine, och hans musik också.
MAGNIFICENT

Såå då har jag jobbat färdigt för idag samt samlat upp krafter för att skriva lite om min Göteborgsresa här på min bedårande blogg. Fast lite är väl inte direkt rätt uttryck, kommer nog bli en hel del rader så det är upp till läsaren att bestämma om denne vill sluta här och nu eller fortsätta hela vägen och på så sätt ge prov på sin lojalitet.
Nåväl nåväl, Let the show begin!
Landade i ett hyfsat soligt Göteborg strax efter nio på morgon. Jag tog mitt bagage från rullbandet (på något vis är jag alltid lite smått orolig varje gång jag ska gör det, jag tror nämligen att jag ska vara så långsam att min väska alltid ska rulla förbi och att alla ska skratta åt mig för min långsamhet) och gick sedan på flygbussen som skulle ta mig till City (PÅ BARA TJUGO MINUTER!!!!).
Väl utanför City Terminalen mötte my Sistaaah (ja vi kallar varandra för "Sistaaah") mig, vi chillade lite på stan och sen tog vi spårvagnen till min moster där jag hade mat och husrum för 6 dagar (eller.ehh..typ). Jag som är expert på storstäder, även om Göteborg kanske inte klassas som en av grabbarna, lärde jag mig spårvagnssystemet lätt som en plätt och kom aldrig vilse.
Hur som helst så drog jag, Katta, Henrik och Tobbe till Liseberg på torsdagskväll.
Liseberg..ååh jag hade glömt hur otroligt kul det är där! Det sved inte ens i i börsen efter att jag betalat för åkbandet för 290 kronor, eftersom jag visste hur hejdundrande kul vi skulle få det. Visserligen var vädret inte det bästa av väder men tillräckligt varmt för att ha shorts utan att få köldskador.
Favoriterna var helt klart Kanonen, Balder, Lisebergsbanan (ja jag älskar bergochdalbanor) men favoriten av favoriterna var UPPSWINGET som vi åkte...ja gud vet hur många gånger. Så om ni drar på Liseberg rekomenderar jag den starkt.
Inte nog med att jag blev rent av förbannad på alla jävlar som gick omkring med sina gigantiska marabou/kexchoklad/chipspåsar/center etc. priser. Varför vinner de och inte jag? Och varför vinner de inte bara en gång, utan också FYRA, TRE och FEM gånger?! Det är ju inte rättvist någonstans...
Så kan man ju inte vara där utan att se en snygging. Min såg ut såhär:

      Ja, Katta tog en tjuvbild åt mig, inte den bästa men man ser det snygga.
Jag såg på honom, han såg på mig, jag såg på honom, han såg på mig, jag såg på hans tjej.
FUCK!
Och det dumma var att jag inte slutade där...nej nej jag skulle kolla och hålla på TROTS att han hade sin tjej där. Hela Kanonenkön och hela Balderkön. Jag är ond, stackars tjej........ Men jag kunde inte låta bli.... Måste sluta med sådana fasoner.
Men nog om honom nu! (ps. om du killen med kepsen läser detta och har dumpat din tjej så hör av dig!)
På fredag var the One And ONLY CONCERT. U2.
Det var så fantastiskt att jag inte finner ord. Vi hade bra platser (minus alla som skulle springa förbi hela tiden så vi fick resa, sätta oss, resa sätta oss...morr) så vi hade perfekt view över mina idoler. Jag hade gåshud hela konserten och skreksjöng så jag fick ont i halsen. Det var verkligen det bästa jag någonsin sett och de spelade rakt till mitt hjärta. När The Edge började spela introt till Where the streets have no name så kände jag nästan tårarna. Ja...jag är en mes men tänk att höra din favoritlåt LIVE på Ullevi i en varm Julinatt med tusentals andra som håller upp sina mobiler så det ser ut som stjärnor på en himmel. - Ahh tänkte väl det!
Sjungandes "Only love can leave such a scar" gick vi ut från Ullevi för att ta en öl någonstans. Katarina hade ingen lust att dra  och dansa och om jag ska vara ärlig var jag djävulskt trött jag med.
På lördagen träffade jag mina älsklingar Sussie och Liza, vi hade asmysigt- shoppade, åt och åt. Jag tycker det är helt fantastiskt att vi kan träffas trots att det var två år sedan vi hängde där på Churchill Square.
Senare på kvällen hade jag katta och henke förfest i lägenheten som var vår för en natt, vi spelade plump- coola som vi är och sedan drog vi ut för att hitta GBG's place to be.
Fast jag sumpade det hela och vågade inte gå in själv på Park Lane (där U2 haft efterfest kvällen innan) av..ja vissa omständigheter.. Så vi drog till en annan klubb där det var OK för mig att komma in (så att säga).
Vi tyckte det var phettnice (men alla andra undrade varför vi dragit till gbgs sämsta klubb, men det var ju rena rama bäst om man jämför med Umeås ställen). Vi dansade och umgicks, dansade dansade och dansade.
Jag som är oerhört lättlurad gick på att en viss Lukas kom från Los Angeles. Hans kusin sa att han bara kunde engelska, så där stod jag och pratade engelska hela kvällen med en kille som säkert inte ens varit i USA...pinsamt! En kille vid namn Joel som var väldigt söt, och hans kompis Niklas (som även han var söt) bjöd mig vidare till en efterfest på Kungälv, men jag tackade nej dum som jag är! Ångrar mig innerligt, men jag trodde min syster inte skulle gå med på det (vilket hon senare visade sig göra). Nåväl, det ska inte bli för mycket av det goda.
På Söndagen såg jag på bio med Liza. Vi blev kär i Johnny Depp och sedan missade jag mitt flyg vilket ledde till mitt besök på Liseberg igen..och
Eller nej nu får sofia ge sig! Hejdå! Ni som känner mig kan få höra mer details sen innan detta bler en lång roman. Lite bilder bara sen är det slut. Adjöken.

                                

   
  

En Stor Mellan Popcorn

Jaha...så var jag fast här i Götet två extra dagar...great! Thanx to my klumpighet.
Att missa flyget är sådant som händer på film, inte något man själv måste genomlida. Fast egentligen missade jag inte flyget sådär att jag skrek efter en taxi, åkte till flygplatsen "så fort som lagen tillåter", sprang till in-checkningen som sa att "planet lyfter om en minut- spring så kanske du hinner", gjorde som kvinnan sa åt mig men hann precis fram för att se planet lämna Landvetter flygplats.
Jag hade nämligen kollat fel gällande när jag just skulle checka in... Hehe. Så här är jag nu, helt pank men åtminstone med en flybiljett hem på tisdagmorgon för 847 riksdaler.
Toppen...jag har gjort av med över tretusen kronor på fyra dagar.
Ny frisyr- Glöm det
Tatuering- Glöm det
Systemkamera- Glöm det
Övriga inköp- GÖM DET!
Jag är absolut absolut pank och kommer vara snåljåp tills julafton...möjligtvis att jag gör en tatuering ändå då jag fått min lön. Men sen ska jag inte lägga ut mer pengar. Får helt enkelt stanna i Spöland resten av sommaren.
Nöjen- GÖM DET

Annars så har Göteborg  och U2 varit helt underbart...men den historien tar jag då jag kommit hem (välbehållen). Ska se Lotta på Liseberg ikväll i alla fall.
Seya någondag-hoppas jag

RSS 2.0