Jag Är På Er Sida Bärplockare!

Jag tycker synd om alla dessa bärplockare från fjärranländer som lurats hit till detta skogsbeklädda land i hopp om att plocka blåa bär stora som druvor. De måste tro att blåbärssyltsreklam på tv är lika stort som vinet Two Oceans på kanal 5, eller att det görs matprogram i Grekland där någon känd matintresserad journalist åker till Sverige och döper programmet till Skogens Mat, något som skulle kunna liknas med Solens Mat på svt.
Tänk så fruktansvärt besvikna de blir där de tvingas i ett par stövlar i förstora storlekar och en hink och en bärraffsare (eller vad det nu heter? Som en liten låda med piggar och handtag på?) i var hand- när de drömt om orangesolnedgångar, stråhattar, skratt och någon härlig typ till ägare av "blåbärsgården" som bjuder dem på snaps på fredagseftermiddagarna. Och lönen sen? Vadå lön? Det är ju för fanken semester! säger BOB. Här vill ingen göra jobbet de åkt flyg i nära ett dygn för att göra. Och trots detta klagar man på deras arbete! De uppnår inte våra förväntningar. Vi är besvikna.
Det svider när jag tänker på detta. Svider likt tandkrämen gör under tungan då man borstar tänderna men valt att ta en liten "paus" och låter tandborsten (dumt nog) ligga kvar i munnen. Eller som det gör i ögonen då man ser en kille med kaxigt leende nonchalant spatsera runt i cykelsolglasögon ( ni vet, sådana där med röda bågar och blått plastglas som skimrar i orange och rött). Kan inte någon åtminstone informera att dessa bärplockare i n t e  behöver klä sig i farbror torstens gamla flanellskjorta  när det är 25 grader varmt? Fast, i och för sig så kanske de fryser? Det här kanske är värsta vintern för dem. 25 grader= småpotatis. Jag menar, svenskar byter långkalsongerna mot shorts så fort termometern visar över 8 grader och asfalten börjar synas.
Eller också har BOB:arna till moderater lurat dem att de åker på rejäl förkylning annars i detta "kaaaaaalla" land där blåbär är vår viktigaste vara för ekonomisk tillväxt.

 


Kommentarer
Postat av: ASIAT

vad har du gjort idag då? :)

kramkram!

2010-08-06 @ 20:23:24
URL: http://asiat.blogg.se/
Postat av: Felicia

det är så synd om dem :( gud vad taskigt att lura dem så där. eller inte lura kanske, men inte informera ordentligt eller vad man ska kalla det. tänk och resa halva jordklotet och sen inte tjäna så man knappt kan åka hem :(

2010-08-06 @ 20:34:58
URL: http://frokenfelicia.wordpress.com
Postat av: Jonna

sv: Ja visst är hon :) jasså gör du, vad roligt :) den är dock bara tillfällig hehe :P



Jag är en av dom som inte gillar bärplockare men de du säger har faktiskt en poäng :/ det är ju rätt hemskt faktiskt.

2010-08-06 @ 21:53:58
URL: http://jonnalund.blogg.se/
Postat av: yo

fast dagens roligaste i VK var ju killen som var sur över att han inte blev inbjuden till Botniabanans premiärtur!

2010-08-07 @ 00:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0