Med Ett Stiligt Blåmärke På Knät Och Blomstrande Minnen I Huvudet

Ännu en dag närmare studenten. Nedräkningen på korridorsväggen är tydlig, fjorton dagar kvar. Ynka fjorton dagar och jag har träningsverk. Vet egentligen inte varför. Måste ha med min teaterföreställning igår att göra. Inte för att jag rörde mig särskilt mycket under den, annat än att gestikulera med armarna och snubblade under min entré. Jag har pinsamt nog blivit ganska otränad senaste tiden, trots att jag inhandlat en sporttopp av god kvalité på Stadium- en affär jag mer än sällan besöker. Men nu spolar jag tillbaka.. Ja, jag snubblade när jag skulle inta scenen, när det var min tur att presentera min rollfigur. Det var som om någon lagt krokben, knuffat mig eller dragit undan den oexisterande mattan under mina fötter. Svisch! Och jag låg där. Benen åt vänster, armar och huvud till höger. Ska jag börja skratta nu och säga Tadaaaa! var det första som slog mig. Men nej, då skulle ju hela pjäsen förstöras. Så istället flinade jag lite där jag låg med huvudet nedböjt, reste mig långsamt upp och strövade till min plats på scenen. Proffsigt och iskallt om jag får säga det själv. Bakom mig kunde jag höra mina medspelare fnissa. Hörde dem bita sig i läpparna för att inte tjuta vilt av skratt. Men föreställningen fortsatte och alla i publiken trodde det var planerat. Jag spelade ju trots allt fyllo.


Pjäsen hette Paret och var aningen bissar och melankolisk. Dock med inslag av humor eftersom dagspubliken skrattade högt och kvällspubliken fnissade till här och var.
Jag är så stolt över min teaterklass. Det är med tårar i ögonen jag tar avsked av dem alla och beger mig ut i arbetslivet.


Jag Lever Men Flagnar

Jag möts av en dammig blogg med inlägg som känns miljontalsljusår bort. Har jag verkligen skrivit allt det där? Är det verkligen jag? Tiden går galet fort nu. Och bloggandet hoppade av mitt expresståg utan att jag lade någon direkt notis till det. Satt där i restaurangvagnen och smuttade på kallt te medan den öppnade upp de där tröga dörrarna och hoppade ut. Inte förrän nu upptäckte jag den här, snyftande bland spindelnät och gulnande babykläder, ni vet, sånt där man hittar på en vind. Men jag tar fram dig bloggen lilla. Jag polerar dig tills du gnistrar likt ett dyrbart diadem. Och omfamnar dig i min trygga famn. Ty aldrig skall jag överge dig igen.

Här är jag i alla fall igen. Något brunare. Fräknigare. Gladare. Fräschare. Flagnigare (men inte extremt). Och med en massa goda minnen att tänka tillbaka till när svarta moln bestämmer sig för att lätta på trycket. För jag hade det u n d e r b a r t. Helt fantastiskt. Vädret var hyfsat nice. Maten god- åtminstone de första dagarna. Havet var friskt och gott. Människorna trevliga. Dagarna fina. Nätterna spontana och säregna.
Här kan ni få ett smakprov. Oredigerat och naturligt.


Här bodde vi.

Bleka fötter och ben skulle bli bruna.

En överraskning möttes vi av en eftermiddag.

Galet ful hennatatuering som gjordes mot min vilja.

Slitet.

Vi åkte piratskepp.


Hejdå Sverige!

Mina päron har inhandlat en ny dator. Den är spejsad och tangentbordet har till och med norska/danska bokstäver ifall jag nu skulle få för mig att skriva till någon dejlig dansk/norsk. Det enda problemet är musmattan, som består av en plywoodskiva (?). Min pappa är så uppfinngsrik och tar till sina bästa medel när det behövs. Men nu ska jag vara väldigt kortfattad och inte dra ut med mina inre monologer och om hur mycket jag ogillar när folk som känner varandra i bussen inte sitter bredvid varandra, utan envisas med att utföra sina konstanta konversationer med att skrika från det ena sätet till det andra, sådär att det inte spelar någonroll om du har på högsta volym i hörlurarna... Nej, nu ska jag komma till saken:
Jag åker imorgon, jag och Carro tar flyget från skellefteå vid 23-någonting, väl i Tunisien ska jag försöka uppdatera denna blogg med så mycket från resan som möjligt. Där finns internet , och mina båda kameror ska självklart med! Så räkna med en aktiv blogg, för här ska det skrivas!
Ha en fin vecka ni i Sverige så ska jag chilla på stranden.


Kram.


En Polemisk Kvinna Som Hoppas På Att Bli Frälst Av Någon God Typ

En soffa är lånad, en sladd och en internetuppkoppling. Kan det blir bättre? Ja, det kan det. Det kan bli betydligt bättre än så här, men just nu får jag nöja mig. Som någon vis person sagt för länge sedan, Den som gapar efter mycket mister oftast hela stycket. Och det sista jag vill är att mista det lilla köttstycket jag har, den lilla broskbiten jag har dinglandes i mungipan. Visst ska man vara nöjd och sådär. Men helt ärligt känner jag mig inte särskilt tillfredställd. Nog för att jag och min kära vän Caroline på fredag har våra väskor packade för att kliva ombord på ett flyg till Tunisien, en resa som vi helt spontant bokade efter att egentligen haft Spanien-Mallorca i åtanke. Men det billiga priset för all-inclusive-resan till Afrika lindade försiktigt in oss, och vi var fångade i ett naffs.
Nog för att jag även på måndag ska få göra en betald reklamspeaker hos rockklassiker, vilket skulle kunna bli startskottet till min karriär som radiopratare, en dröm jag haft sedan en tid tillbaka.
Så varför denna svidande känsla? Varför denna själsiga huvudvärk? Är det ett varningstecken på att jag håller på att förvandlas till en äcklig feministisk ragata som kastar sina kompostsopor på förbipasserade män, eller en allmänt misslynt nittonåring som till och med tycker buddhism är en dum religion och tror att HumorGalan bara är en fet bluff som Tv4 annordnat enkomt för att folk ska tycka att de är så otroligt goda människor trots att de är ett miljonföretag?
Nåväl, vi ser hur det blir när jag kommer tillbaka från resan. Kanske att jag genomgått en totalförändring , precis som sluskarna i Fab five som i slutet av programet dyker upp i dyr kostym och babylena kinder- och ser sådär nästan bra ut. Att jag står där med ett gnistrande leende fylld av lycka, och bruna ben som hoppar glädjeskutt stup i kvarten. Ja, kanske.


fruktansvärt god oboy med daimsmak- får mig att spendera f ö r mycket pengar på mjölk.

Mitt senaste ebay köp. Im kinda' nöjd.


Jag Avtjänar Ett Straff

Jag är hemskt ledsen att jag begår denna bloggsynd. Att jag inte uppdaterar osv. Men sanningen är den, att jag helt enkelt inte har något internet i min lägenhet. Ja ni läste rätt. Denna gång beror inte det oaktiva skrivandet på min egen lathet, utan bristen på teknologi i mitt hem.
Har jag en lösning på detta problem? Nej. Tyvärr. Mobilt bredband? Kanske. För just nu lönar sig inte brottet att använda sig av andras trådlösa internet. Jag lever i skam, och förtjänar troligtvis detta straff. What goes around comes around- jag är ett praktexemplar. Polis! Grip mig! Åklagare! Åtala Mig! Domare! Döm mig! Gör allt! Men ge mig åtminstone internet.


RSS 2.0