I Vintermörkret Tisslar Husets Alla Ljus

Jag känner hur en svag panik sakta byggs inuti mig. Som ett korthus växer det sig högre och större. Nya kort läggs varsamt på med darrande händer. När som helst kan de falla ihop. Det räcker med ett svagt litet andetag och sen flyger det kort åt alla håll. Och mitt korthus har nu nått oroväckande högt.
Har inte varit särskilt orolig gällande resan. Har skrattat och viftat avfärdande med handen då någon tagit upp konsekvenserna med det jag kommer att göra. Har lyft ögonbrynen och fnyst Jag hinner! då mina föräldrar frågat om jag packat. Men nu rasar allting över mig. Den sista sprutan, kopiorna till biljetterna och passet och visumet, linserna, skorna, kläderna, aktiveringen av mina nya kontokort. Allt! Allt snurrar i huvudet likt bollarna i glaskupan i Keno. Ändå ligger jag bara här i sängen. Jag jobbar ju imorgon och måste vila intalar jag mig själv och nickar övertygande. Tjugofem dagar kvar innan allt ska vara klart. Herregud. Jag kommer få en hjärtinfart på kuppen.

 

Låter lördagens tystnad vagga mig till ro. För här, här finns ingen musik som dånar. Inga klackar som klapprar eller glas som krossas. Ingen som svär eller sjunger med. Ingen som dansar eller motvilligt slumrar med kinden mot handflatan. Bara ljudet från huset där en tv sömnigt mumlar och hundens lufsande steg till nästa sovplats. Och lyssnar man riktigt noga kan man höra snöflingorna singla ner på den redan snöbeklädda marken, och hur lamporna tisslar och tasslar där de lyser upp i natten.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Malin

Oh, vad spännande att du åker snart! Fina bilder också :)



Haha, nej, det är ingen som har badmössa på sig :P Och det är nog faktiskt övervägande ganska ungt folk som vattengympar. Instruktörerna kör hårt med oss ;) Tror de kallar det för H2O aerobics dessutom, haha.

2010-11-28 @ 00:45:37
URL: http://mejline.blogg.se/
Postat av: felicia

Ta tag i't! En sak i taget så slipper du stressa säger jag.

2010-11-28 @ 12:05:11
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/
Postat av: Anna Lindstedt

As coola bilder sofia :P!!

2010-11-28 @ 22:25:29
Postat av: Anna ♥

Det var otroligt nog min historia faktiskt... åh men det kommer nya chanser (även ifall dom kanske inte är exakt likadana)!

2010-11-28 @ 23:12:50
URL: http://omkarlek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0