Party Like A Student...

Jag kan inte sluta tänka. Borde slappna av men det går inte.
Allting snurrar likt kläderna jag äntligen stoppat in i tvättmaskinen.
Vet inte vad jag ska göra nu.
Vad går det att göra? Allting är upp och ner, och Ateens hit verkar mer relevant än någonsin.
Ska sova nu, måste upp tidigt imorgon för det bär iväg till Stockholm.
Stockholm. En stad full av möjligheter för en buschenflicka som jag.
Ses där I Guess. Sen blir det tillbaka till verkligheten jag helst vill glömma.

 

Här är mina nya skor. Egentligen är de lila men tydligen leker kameran moderat.

 

 

 

Samt örhängen jag inhandlat. Bara lite småköp innan jag shoppar loss ordentligt.


Linn Jonsson

Jag finner inga ord. Jag är helt tom.
Det finns inga tankar att tänka, inga meningar att bygga, ingen röst, inget uttryck, ingen glädje, inget hopp, ingen lättnad, ingen melodi att vissla, ingenting. Ingenting alls.
Linn. Underbara Linn.
Det är ju du som ska sucka sådär trött när jag berättar om en ny kille jag spanat in.
Det är ju du som sedan brister ut i ett skratt och tycker jag är hur konstig som helst.
Det är ju du som jag kan dansa konstiga danser till fjortismusik med.
Det är ju du som är Midgårdssnyggaste tjej och som vi alltid retar dig för.
Det är ju du som är "Arons tjej" som man ropar efter dig i skolan med skratt i rösten.
Det är ju du som vet allting man vill veta.
Det är ju du som man kan berätta minsta pyttedetalj för utan att det känns konstigt.
Det är ju du som är Tigern i Dr. Bombay.
Det är ju du som jag har som modell på jag vet inte hur många bilder.
Det är ju du som är Musik-Linn
Det är ju du som spelade bas förra onsdagen och blåste oss alla av stolen.
Det är ju du som kan alla smeknamn vi hittat på.
Det är ju du som är minst i klassen.
Det är ju du som vi väntat på ska fylla år.
Det är ju du som är fantastisk.
Det är ju du.

Jag saknar dig Linn.
Jag saknar dig där jag sitter i min ensamhet.
Med dig skulle det bli så mycket lättare.
Med dig så skulle jag känna glädjen igen.
Låt det vara en mardröm.
Låt mig vakna och sucka lättnades suck.
Låt dig stå där vid skåpen på måndag.
Låt dig vara med oss.
Utan dig är det inte måndag igen. Inte tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag eller söndag.
Utan dig blir inget sig likt.
Från himlen trillar spik ner.
Och jag saknar dig Linn. Underbara Linn.
Linn Jonsson.
Du Måste Vara En Idiot Om Du Kallar Dig Klok

Ska sova nu, helt klart. Är dock orolig för mardrömmarna som säkert kommer dyka upp inatt, eftersom magen nu är full med ostkrokar och INTE chips...
Har inte riktigt förstått att jag är ledig imorgon. Det är som att mitt jobb och jag är lika självklara som mjölk och oboy, Paul McCartney och Beatles, reflexvästar och mörker, ärtsoppa och senap, hår och hårspray...
Och på tal om hår, mitt är heeelt platt och välkammat och rakt och glänsande. Tog nämligen initiativet att borsta det i söndags, efter att ha skippat den delen i säkert ett halvår- ja på riktigt, jag hade inte borstat det ordentligt på så lång tid- och sen söndags har jag kammat det varje dag. Jag ser ut som en helt ny person! Vet dock inte om jag kommer hålla detta, är hemskt lat.
Nåväl, ska sova som sagt, men måste bara lyssna på Ingentings Halleluja! en gång till, den är så underbar. Ni med spotify kan lyssna på den här.
Chips Abstinens

Idag sa jag:
- Drick opp mjölka nu.
Vackert så vackert att jag kan hålla kvar det norrländska i mig trots att jag mer och mer börjar låta som en stockholmare med lågstatus. Det är som att jobbet väcker upp mina palt, renar, skotrar, granar, hjortron-sinnen och jag börjar babbla vacker norrländska, renare än de renaste av fjällbäckar.
Är döslut och såg verkligen fram emot då Gabbumonen skulle komma med chips som vi sen skulle vräka framför Ugly Betty, men den lymmeln kom hem med ostkrokar istället som inte ens är hälften så gott. Jag är grymt besviken och ledsen. Jag bad upprepade gånger att han skulle SLUTA LJUGA, för inte har han gått och köpt ostkrokar när han vet hur mycket jag behöver chips? Han måste bara ljuga...han ljuger..jag kan inte tro detta..
Jag behöver C H I P S.
Har inte ätit chips på så lång tid att jag knappt minns då jag senast satte tänderna i de krispiga och salta potatischipsen. Med chips kommer jag nog  definitvt sova gott inatt, och kommer förhoppningsvis inte drömma mardrömmar om Giles demonskepnad i Buffy och Vampyrerna- som jag och mamma kikade på efter jag kommit hem från jobbet. Utan chips är jag rädd att det är precis vad som kommer att hända

Imorgon ska jag shoppa som den shopaholic jag är- okej not, ska inte slösa upp för mycket av lönen jag kämpat så hårt för. Blir dock ett par snygga partyskor som jag förhoppningsvis kan bära samma kväll.
(Meddelande Till Anna:
Jag skrev fel, jag jobbar inte imorgon jag är LEDIG, skrev fel i inlägget.)

 

och Caroline är så vacker när hon spelar piano.Framtiden Kan Vänta Ett Slag

Imorse lyssnade jag på radion, möjligtvis att det var P4, där de pratade om att flytta eller stanna- från eller i sina hemorter. Själv har jag alltid haft bilden av att flytta så fort som möjligt från denna lilla by jag lever i, där närmsta busshållplats ligger tre kilometer härifrån (och alla bussar stannar inte där ens), för att bege mig ut i världen- eller åtminstone söderut till Stockholm eller Göteborg. Och eftersom jag varit så mån om att flytta har jag aldrig förstått mig på de som faktiskt vill stanna här på landet, eller i en liten stad som Umeå. Jag har praktiskt taget sett ner på dessa personer och tyckt att de är misslyckade som allvarligt talat planerar att skaffa hus i grannbyn till deras föräldrar.
Nu förstår jag dock bättre. Tack vare den kvart jag lyssnade på programet.
Det handlar inte om att vara misslyckad eller feg, att stanna kvar handlar om att trivas. Att vara nöjd.
Umeå är en ultrabra stad för studenter och har helt klart sina stunder, som Umeå Open, Monki och 18 års gräns på Corona på onsdag. Ibland kan jag älska Umeå, att sitta på Apberget en solig augusti-eftermiddag med en glass i handen eller att plumsa över i snön till farmor och farfar på julaftonskvällen och blicka upp mot en stjärnklar himmel. Men andra stunder kan jag hata att se samma folk dag ut och dag in varje gång jag går ner på stan eller komma hem med halv tolvbussen (som är den senaste bussen) för att sedan cykla de tre kilometerna hem i kolsvart mörker.
I onsdags frågade några av mina teaterkompisar (hahaha!) vad jag skulle göra när jag slutat gymnasiet. Ärligt talat så visste jag inte. Det där med att flytta kändes långt borta. Jag har ett jobb som jag trivs med (fick lönerapport idag, över 6000 kr är inte illa för 7 arbetstillfällen) och jag saknar körkort. Därför står Jobba- högst upp på listan. Där efter tågluffa i Europa, öluffa i Karibien, åka till New York, Hoppa till musiken på Roskildefestivalen samt T in the Park, plugga konsthistoria, läsa franska, portugisiska och italienska, gå någon skrivkurs, poesikurs, söka in till teaterhögskolan alt. plugga något journalistiskt, resa till frankrike för att öva franskan jag lärt mig, åka till sydamerika, bo i barcelona (skulle kunna gå skrivkurs där?), flytta tillbaka till sverige, skriva en bok, bli skådis/ journalist/ reporter/ radiopratare, gifta mig med det närmsta man kan komma Titanic-Jack, skaffa barn, skaffa hus, skaffa hund- eller nej det har jag gjort tidigare, skaffa hemtelefon, försäkringsbolag, prenumenation på en dagstidning, pensionera mig, kolla på djurkanaler, dö.
Men just nu vill jag nog bara sova.

 

 

-På drift- En bok där jag skulle vilja uppleva samma saker.


Working 13 To 20.30

Mamma sitter och kollar på något som jag skulle tro är Barbie, på Tv1000 family. Barbie ser ut precis som alltid. Vacker, smal, blond, sminkad, klädd i förtjusande klänningar -fast datagjord. Om det är någon som hänger med i utvecklingen är det minst sagt Barbie.
Hur som helst börjar jag jobba om cirka en timma.
- Vadå höstlov? Här ska det jobbas för fullt!
...eller okej jag jobbar idag, imorgon och på onsdag. Sen har jag även jobbat helgen rolig människa som jag är. De på jobbet måste tro att jag inte har något socialt liv eftersom jag tackar ja till nästan alla arbetstimmar de erbjuder mig. (De vet dock inte om att jag ibland endast sover tretimmar mellan varven). Idag, eller ikväll har jag dock sjunkit tillbaka i gamla vanor. Ett tag  (typ förra veckan) vaknade jag halv åtta, trots att jag hade sovmorgon. Jag tyckte det var helt besynnerligt eftersom jag vanligtvis sover till tolv, om ingen nu väcker mig. Därför var det helt underbart att sova till efter klockan elva och nu glida runt i pyjamasen! Dock är det snart påklädningsdags! Måste cykla mina fem kilometer till jobbet, och det tar inte fem minuter (även om jag cyklar fort).

 

Om det är något jag älskar så är det min Ipod och Koss-hörlurar. Det bästa jag köpt på länge! Det är frihet att lyssna på musik i bussen och slippa höra några fjortisar tjattra eller en mamma som skäller på ungarna i telefon för att de inte lagat mat. Nu kan jag luta mig tillbaka och låta Pink Floyd dränka deras babbel.

Thank you ARBETE.


Less På Det Manliga Könet

Får verkligen bita mig i läppen tills blodet sprutar likt ketchupens sista slutspurt för att inte bli allt för feministisktagressiv.
Men jag är precis som rubriken lyder så less på allt som män, karlar, killar, pojkar, ynglingar och grabbar gör eller på något sätt presenterar.
Jag förstår inte vart Titanic-Jack håller hus? Pretty In Pink-Duckie? Bridget Jones- Mark? Jane Austen Book Club- Grigg? 10 Orsaker Att Hata dig- Patrick? Eller Amelie Från Montmarte-Nino?
Och om det nu inte finns sådana gentlemen kan man väl ändå få tag på en Chuck Bass?
Det här går verkligen inte ihop. Jag menar, dessa karaktärer måste ju i grund och botten bygga på riktiga män? Ingenting kan ju komma från ingenting, inte sant?
Så den verkligt stora frågan är, Vart? Vart finns männen som inspirerar till dessa perfekta karaktärer?
Finns de där dolda bakom fotbollsplanerna, bardiskarna, dansgolven, elgitarrerna, roddmaskinerna, Mcdonalds restaurangerna, televisionerna, MQ-provhytterna, Ölbrukarna, Mammorna och Cafétidningarna?
Någonting, eller ett flertal saker, har fått mig att börja tvivla på deras existens. Just nu finns det inga som helst bevis på att de skulle vara äkta. För kan verkligen killar springa flera gator i extremt spöregn endast iklädda skjorta och byxor, bara för att be om förlåtelse? Eller kan de ställa sig mitt på skolgården, utan en tanke på alla människor runt omkring, för att sjunga en sång för flickan de håller kär?
Nej. Nej. Och åter, Nej.
Vad är det för lögn som böcker, film och andra fantasivärldar ger oss? Jag har sedan jag varit liten haft illusionen av att dessa perfekta män finns. Kanske inte så lätta att hitta, men att de definitvt finns där...
Dock kan jag som 18 åring nu konstatera att dessa charmerande män inte existerar. Det närmaste man kan komma i Sverige är nog Måns Zelmerlöw- gällande Mr. Niceguy.. Vilket inte är den lättaste att finna ändå. Så väck mig när The Weather Girls rapporterar att det börjar regna perfekta män!

 
Gossip-Söndag Och Inget Mer

Hela huset luktar lök. Och då är det inte vilken lökdoft som helst, utan Knorrs fantastiska löksoppa!
- Hoppas alla förstår min ironi. Denna löksoppa var förmodligen top-tio över värsta soppor jag någonsin ätit. Vanligtvis så är jag ett stort fan av soppor, allt från farmors fantastiska köttsoppa med klimp, till pulversoppor med smak av purjolök. Men denna soppa var vidrig. Ja förlåt mig alla U-länder, men jag försäkrar er om att den här soppan inte kan mätta en endaste själ. Tro inte att jag är en bortskämd unge som bara vill äta pizza dag ut och dag in, för det är jag inte! (trots att pizza, åtminstone 5 ggr i veckan skulle vara ett gott alternativ). Till och med mamma erkände att det var ett enormt misstag att köpa den där soppan.
Var hur som helst tvungen att duscha för att få bort doften från håret, men på någotvis, trots att jag sitter här nyduschad- så kan jag fortfarande känna aromerna av lökblandningen. Antingen har doften spridit sig från köket till hela huset eller också så skickar hjärnan ut löksignaler för att straffa mig.
Om detta är straffet för allt ont jag gjort så ber jag verkligen om ursäkt!

Måste bara tillägga att min kusin (eller nåväl, kusins barn) tyckte verkligen jag såg äldre ut än vad jag gjort tidigare! Hah! In your face alla ni som tycker jag ser ut som 16! (fast...det beror ju på hur liten han tyckte jag såg ut innan...typ 11...)Ja.på en bild är jag 18, den andra 16. Gissa vilken som är vilken.

Nicklas Hocker

Det värsta har hänt! Det absolut värsta efter att jag ramlade nerför trappen på skolan under mitt första gymnasieår... Min Nicklas Hocker har åkt ur idol.
Han har lämnat efter sig ett tomt svart hål, samt en längtan efter att få se hans vackra leende igen.
- Ja det är sånt här snack och tänkande jag måste sluta med, men när han och Eddie stod där på scenen med bistra miner och Nicklas bild dök upp i bakgrunden, skrek jag.
Jag förstår inte. Tillskillnad från förra veckan, då black and white blev lite av ett fiasko, ryckte han upp sig och visade hur rock skulle vara! Inte Lisa Miskovsky, The Sounds eller Three Doors Down. Det är aboslut inte Rock, utan mesrock som funkar ibland, men ytterst sällan. Är besviken på idolkonceptet, är det låtar som de som ska bli framförda? Vad är inte rock om Led Zeppelin, Foo Fighters, Guns 'N Roses, Metallica och ZZ top? Till och med Boulevard of broken dreams anser jag är mer rock än Living in america. Längtar tillbaka till 2005 då Sebastian Karlsson sjöng Life on mars? och jag fick gåshud på mina gåshud.
Nu ska jag gråta och försöka sova så jag orkar jobba åtta timmar imorgon..
Det här är bara inte rättvist.

 

Läderklänningen jag beställde från HM var btw samma som Erika hade på sig under sitt uppträdande.. Coolt, dock inte lika coolt som att jag har samma linne som Sofia Bush har i filmen, John Tucker must die. Borde kanske bli kändis påkläderska?Tio + Åtta = Sexton?

Fredag, Ett litet ord med stor betydelse. Inte bara för mig, utan för en ganska självklar majoritet.
Det är på fredag man är ledig, ska "parta" (ett sådant underbart försvenskat ord...), vräka i sig skräpmat i alla dess smaker och former, umgås med människor, kolla på romantiska komedier som tv4 eller någon annan reklamkanal visar, inte gå och lägga sig förrän man somnat på soffan och inser att alla andra redan gått i säng, kolla på idol och nicka instämande till juryns kommentarer samt endast ha en sak i tanken; att det är FREDAG.

Dagens fredagskväll kommer dock för mig endast bestå av en viktig handling, dvs. IDOL. Det finns inget viktigare för mig på hela veckan. Sen jag föll pladask för Måns Zelmerlöw (och skrev långa kärleksbrev där jag kallade honom för "Smöret från Lund" samt andra pinsama handlingar) har fastnat i ett stort idolträsk, och har inga planer alls på att ta mig upp det.
Artonåring som jag är, borde jag helt klart lämnat bli-kär-i-kändisar-särskillt-"idoler"-stadiet men här sitter jag nu och drömmer mig bort dit Erik Grönwall och Nicklas Hocker finns.
Dock ser jag ju ändå ut att endast vara sexton, eftersom varje lärare jag har i teater säger "jaha så det går bara ettor i den här gruppen?" trots att jag sitter där framför dem.
Vad ska jag göra för att se äldre ut? Kanske odla skägg?


Jag hamnade bland de tio bästa på gårdagens maskerad! Helt otroligt, får dock se hur röstningen går. Konkurrensen mot R2D2 är hård...

Look Out You Rock 'N Rollers

Eftersom jag inte hade ork nog att springa till bagarstugan i kolsvartmörker för att leta platådojjor igårkväll så fick dagens maskerad-outfit bli Rockstjärna.
Kände mig råhäftig där jag gick omkring på skolan med en glittrande rosa sjal knuten runt håret. Om det inte vore så komplicerat att klä mig varje morgon så skulle jag helt klart satsa på manliga rockstjärnelooken.
När jag dock skulle hem så hade jag ganska bråttom till bussen- hade nämligen spenderat tiden som fotomodell och glömt bort att klockan tickade sig närmare kvart över tolv. På så vis fick mitt rockstjärns-smink ligga kvar på ansiktet, dvs svarta streck under ögonen, mörkblå ögonskugga samt alldeles förmycket rouge.
Så där gick jag med de svarta strecken påväg mot bussen. Klockan var redan tjugtre över när jag nått hållplatsen, men positiv som jag är så hoppades jag på det bästa. Så jag väntade,,och väntade och väntade...När klockan närmade sig kvart i ett så fruktade jag det värsta. Och något ännu värre! Jag skulle bli tvingad att gå på stan men sminket!
Först var det pinsamt, så fort jag mötte någon kollade jag bort och...

-Vad tusan? det här inlägget blev aldrig färdigskrivet eftersom datorn laggade! Tydligen så publicerades det ändå.. Skumt

Långsam Tystnad. Plötsligt Mörker.

Nyduschad och redo för en onsdag full av äventyr (eller åtminstone lite fräscheter- som uppenbarligen inte är ett ord)! Borde egentligen slå på stort och ta fram kläderna tills imorgon bara för att känna mig extra käck. Men mitt oerhört stökiga rum lockar inte, sen slutar det ändå med att kläderna jag tagit fram inte passar just-den-dagen, och jag tvingas stöka runt bland alla kläder som samlar damm på golvet istället.
Nåväl, dagens teater eh..lektion? (Nää så kan det ju inte heta, det är det jag går på skolan, nu är det ju på fritiden..hmm..) var väldigt givande. Vi håller nämligen på med en pjäs vid namn "Långsam tystnad. Plötsligt mörker." En mycket djup pjäs med monologer som är minst lika långa som reklampauserna mellan idol, och helt helt underbart bra! Skum, helt klart, men fortfarande spännande. Kommer bli en utmaning för min skådespelarsida, men har man låtsas att man spelat WoW på en öde ö så klarar man nog det mesta.
Efter teatern måste jag dock ströva runt på stan helt själv i över en timma. Finns inte så mycket att göra eftersom allting är stängt för kvällen, så jag inhandlar en Marabou Digestive, lyssnar på min Ipod, och när ingen märker så låtsas jag att jag medverkar i en musikvideo och mimar beundransvärt bra med en glödande inlevelse där jag spatserar på Umeås kvällsgator och ljus från varma lägenheter får vara spotlights.
Markus Krunegårds Hjälp och The Cures Just Like heaven är rena rama sikta mot stjärnorna-upplevelser. Rekomenderas starkt för andra musikmimare där ute!


John Bon Jovi Eller Mel C, Det Är Frågan.

Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska klä ut mig till på torsdag. På midgårdsskolan har vi helt enkelt mer håligång än på andra gymnasieskolor, åtminstone i Umeå Kommun. Inte för att jag på något vis vill göra reklam, nej nej, men själv har jag faktiskt längtat tills den dag alla kommer utklädda till skolan. And taa daaaa, så var dagen kommen! Torsdag is the day med stort D.
Har rotat en hel del i garderoben, förrådet samt på övriga delar av huset som jag knappt visste existerade, har jag hittat perfekta kläder till mina outfits. Ja det blir plural. Kan nämligen inte riktigt bestämma mig om jag ska vara rockstjärna eller snoffsig Spice Girl brutta?
Båda kommer helt klart bli grymma om jag drar ut på svängarna, sitter faktiskt här nu med slitna jeans, nätstrumpbyxor, guns 'n roses tröja och fult smink. När jag kollar mig i spegeln ser jag helt otroligt nog ut som en man. En man med smink! Precis som det ska vara, sådär i stil med Bon Jovi, Mötley Crüe och Aerosmith.
Dock lockar det något att ha röda utsvängda "skinn"byxor. magtopp, barbiefrisyr, fulare smink och platådojjor...
Nåväl, jag ska sova på saken. Har trots allt tills på torsdag på mig.

Här är föresten kläderna jag beställt från HM.Lila kofta samt lääääcker läderklänning.

Sofia Har En Massa Problem Men Väljer Att Sova

Som ni märker har jag fixat bloggdesignen lite. Ja jag är inte klar men nu orkar jag inget mer! Är helt slut efter en hektisk dag, så nu behöver jag vila.
Trots att jag inte ens pluggat till Natukunskapsprovet jag har äran att göra på torsdag och trots att mitt rum är stökigare än någonsin och jag ogillar att vara där inne, så ska jag gå och lägga mig.
Otränad men framför allt ointelligent som jag är, så började jag att cykla de där fem kilometerna till busshållsplatsen just i den skund som bussen går från Vännäs. Så med alldeles för mycket kläder samt otränade ben cyklade jag det snabbaste jag kunde och hann fram precis i tid för att lämna cykeln, låsa och därfeter springa och vinka till mig bussen.Väl inne i den hittar jag inte busskortet i min gigantiska väska där den skall finnas i en liten väska, busschauffören blir otålig och jag flämtar som en tjockis på Mc Donalds. Mina otränade ben viker sig, och när jag väl hittat busskortet samt stämplat, svänger chauffören till och jag håller på att ramla platt fall. Lyckligtvis har jag kvar en ynka snutt styrka samt värdighet och lyckas hålla mig på benen.
Så nu ligger jag här och funderar över när jag ska börja träna igen, eller vara lite lat och helt enkelt börja göra mig i ordning tidigare så jag kan ÅKA tidigare.

Ahh! Sitter just nu på mamma och pappas stationära datorn vilket betyder en massa gamla bilder.

Denna godingen hittade jag på min användare, det är så jag får rysningar av välbehag.


Nej, Se Det Snöar

Så, snön har ankommit för att visa vart skåpet ska stå. Nu är det långkalsonger och polotröjor som gäller! Snart kommer jag försiktigt cykla de där fem kilometerna för att ta mig till bussen var dag, på en isig väg. Då vantarna  alltid tycks vara förtunna och mössan inte tillräckligt tät. Sen har jag den otorliga oturen att min näsa blir extremt (och då menar jag extremt som i SUPER extremt med stort X, ungefär som attraktionen på Grönan- minus att mitt extrema inte är lika kul) röd plus snorig.
Jag minns tiden jag alltid bar glasögon under min tidiga barndom- yes jag har glasögon egentligen men kör på linser. Varje gång jag klev in i skolbussen immade glasögonen igen och jag blev totalt blind. Snacka om nördproblem. En blind glasögonorm går in i bussen och vet inte vart denne ska slå sig ner, eftersom den ej ser vart det är ledigt eller inte.
Ja det är okej att skratta!
Hur som helst har det varit en jäktig helg, och just därför har jag ej haft tid att skriva på bloggisch. Jäktig p.g.a. ett arbete som kallat (men som jag nu efter många timmar både lördag och söndag har genomfört), plugg, samt sociala umgängen (vad kan bli mer socialt än korgenkrogen?). Sen har jag ljugit också, jag röstade på idol höhö. Men jag kan ju verkligen inte svika Nicklas, eller Erik....
Försökte hitta Nicklas på facebook stalker som jag är, men ty, den pojken fanns inte. Men jag ger inte upp! Jag ska ha alla jag drömt om.


 

(ja jag har fotat från tvn...)


Imorgon Är Det Fredag...Igen

Försöker att slappna av, men det enda som dyker upp i huvudet är Palestina-Israel -konflikten.
Hela veckan har vi matats med information och begrepp som rör denna fejd mellan två starka kulturer likt bäbisar blir matade med mosad köttgryta på burk.
Jag måste verkligen kämpa för att inte börja skriva en massa åsikter här på denna opolitiska blogg. Precis som journalisten vid namn Terje, som idag höll en föreläsning i vår aula, gällande konflikten- eller föreläsning är nog egentligen fel uttryck men film-snack-frågor-och-svar-grej låter ju inte alls särskillt givande, så ska man ska vara försiktig  när man uttrycker sig inom detta ämne. Dock är jag ju varken någon journalist eller politiker, så min personliga åsikt intresserar nog inte allt för många människor.
Önskar att paletinerna och israelerna hade varit med oss denna skolvecka. Tänk vad mycket de skulle fått lära sig om vad som egentligen försiggår och hur mycket trubbel som skapats just över att vi människor inte kan komma överens, eller fatta rätt beslut. Tror visserligen de skulle bli lika besviken som mig när ungdomar vädjar till denna Terje över hur vi ska lösa problemet. Vem är han att fråga? Då kan man lika gärna mejla hjärnkontoret om en givande idé- vilket du hör låter helskumt.

Blev oerhört lycklig då min beställning från cdon kom hem i brevlådan.

 

 

Rage against the machine

Thåström- Skebokvarnsv. 209

The white stripes - Get behind me satan
Tack Gud För Säkerhetsbälten

Det finns mirakel.
Lika sant som att jag ligger här ännu en gång och äter Magnum glass, dock Temptation denna gång.
Pappa var med om ett sådant idag. 
Och om det inte hade funnits mirakel, hade inte han heller funnits längre.
Polisen säger att pappa hade änglavakt. Jag tror på polisen -Ingen potatisgris denna gång.
För Den Goda Sakens Skull

Magnum Classic är i mina ögon, samt mun, en väldigt överskattad glass. Vadå sofistikerad, lyxig och delikat? Jag är mer sugen på att lyssna på Basshunters nya album BASSGENERATION på spotify, än att just köpa en Magnum Classic. Jag menar, när Daim, Magnum Vit (som verkar har försvunnit?!), 88:an och Tip Top finns i utbudet kommer den trista klassikern ganska långt ner på listan.
Tro inte att detta är något jag bara sitter och skriver helt utan fakta,  för om sanningen skall fram så har jag nyss ätit en hel sådan. Det var tydligen 50% rabatt på alla glassar på kiosken i Vännäsby, så mamma (eller möjligtvis pappa) slog på stort och köpte jag-vet-inte-hur-många olika sorter. Så nu efter att ha kommit hem efter dagens teaterkurs, duschat och lagt mig tillrätta i sängen meddelar Gabbumonen att det finns glass i frysen, får dock enbart välja av dem som INTE ligger i någon påse (finns fyra st). Jag öppnade frysen och fick till min besvikelse se två ensamma glassar ligga där bland frysna jordgubbar och fiskpinnar, en Solero och en Magnum Classic. Frusen som jag är kunde jag inte förmå mig att välja Solero isglassen och därmed blev Magnumen det slutgiltiga.
Vad kan man då dra för slutsats av detta?
Ja för den goda sakens skull så äter jag glassen, trots att det är en trist,enformig och överskattad. För vanilj och choklad lättar en ung kvinnas sötsug.Till en början kan man hålla fokus.Dock är det knepigare att hålla det vid liv.


Hungrar Efter Jämtlands Goding

Det var idag det skulle ske. Jag hade bestämt mig för att äntligen fullfölja beslutet jag tagit för så länge sedan. Jag och Anna skiljdes åt och jag gick mot mitt mål. Mot Ica Gourmet. Bestämda steg. Såg mot mitt mål, där var det. Inte långt borta. Jag var så nära att jag kunde känna doften, smaken. Folk måste hört Foo Fighters My Hero där jag passerade dem. Ingen annan låt skulle passat in bättre än den. Hjälten, helt oberoende av andra, redo att fullborda sitt uppdrag, göra det rätta;
Att köpa Messmör.
Det fantastiska smöret som varit bortglömd bland mejerivarorna sedan dagisåldern. Det som ropat och ropat utan att ha fått något svar. Ingen, inte en enda själ har skänkt varken paketet eller tuben en blick. Och idag var dagen då jag, Hjälten Sofia äntligen skulle besvara messmörets böner. Att plocka den från hyllan och faktiskt KÖPA den.
  Jag stannar utanför Ica Gourmet. Messmörets rop hörs avlägsna. Jag tittar på klockan, 10 minuter tills bussen går. Jag hinner inte.
Nu hörs inte längre messmörets rop. Hjälten går mot Vasaplan.Långsam Långsam Söndag

Vet inte vad jag gör uppe överhuvudtaget. Vill mest av allt ligga i sängen, äta chips och kolla på Sex and the city avsnitt som jag inte hunnit se ännu. Finns dock ett litet problem- jag har inga chips eller tv på mitt rum eller någon SATC-box att se på den oexisterande tvn. Så jag antar att det blir knepigt.
Jag är trött. Och ändå har jag varit så hurtig man bara kan vara denna dryga söndag. Jag och Viktoria vaknade tidigt, trots gårdagens håligång, åt frukost med mamma (Helt otroligt att apelsinmarmelad kan vara så himla gött! Smör, Ost och marmelad- världens godaste frukost), sen åkte viktoria och jag hurtade verkligen upp mig (hmm..undra om det uttrycket finns), klädde på mig och övrigt för att sedan gå på promenad med Hiro. Och nu sitter jag här vid datorn med 678 kronor mindre på kontot. Yes, jag har handlat på hm.com.
Ah! Känns underbart att kunna göra mina egna internetköp nu med den fantastiska kortläsaren till datorn. Får inte spendera upp allting bara. Igår köpte jag tex. tre cdskivor på cdon.com- great! Nåväl, mer information när mina leveranser kommer!
Nu ska jag hurta upp mig ännu mer, trots att huvudet skriker och magen growlar. Är förövrigt väldigt besviken på mig själv och tröstar mig med en Katie Melua låt som jag önskar jag kunde relatera till, men tyvärr sofia. You suck a bit.


The Show Must Go On

Ja jag har varit väldigt väldigt oaktiv på denna blogg. Eller "väldigt väldigt" vore att överdriva, väldigt räcker nog för att spegla vad jag försöker meddela.
Anledningen till detta är dock att jag hade tänkt göra en ny blogg till mitt PA-100. Ja tro det eller ej! Jag ska driva en blogg som projektarbete, mer än så avslöjar jag inte, men nog kommer det bli forskning minsann.
Hur som helst så gjorde jag en ny blogg, fixade och trixade lite med designen och kände mig rätt nöjd, skulle enbart jobba med headern till bloggen på photoshop på skolan. Men, ja smart som jag är så glömde jag bort lösenordet till bloggen.
Jaha tänker du. Det är väl bara att skicka en förfrågan om att lösenordet är gömt så sänds det till epostadressen man angivit, men i mitt fall var det inte så enkelt. Efter att ha väntat en evighet på mailet där mitt lösenord skulle stå så gav jag upp, gjorde en ny "testblogg" för att se om jag skrivit fel adress när jag skulle göra bloggen. Och till min fasa så kunde jag göra den där tesbloggen (som jag förövrigt döpt till fritiofffffffff) vilket inte borde fungerat om jag registrerat epostadressen tidigare.
Så nu står jag här, med en startad blogg utom räckhåll. Vad gör jag?
Ja intelligent som jag är (ironi) så bestämde jag mig för att fortsätta på den här bloggen och hoppas att folk inte gräver allt för djupt bland mina tidigare inlägg.
Hoppas du fortsätter läsa. I need your support! Och nu jäsiken blir det en aktiv blogg kan jag lova!
Seya around.
Ja jag har varit sådär liten en gång i tiden. Dock lika glad, nu som då.


RSS 2.0