Saknar Glamour

Nej jag menar inte tv4+'s serie som egentligen borde heta "Den skallige och den vackra"- men självklart tog någon översättare för få engelskalektioner och blev endast anställd tack vare sin kända far som startat en av de mest framgångsrika advokatbyråerna i Borås och hade ingen aning om vad "bold" betydde och drog till med något fiffigt ord som "Glamour", något som den precis som jag saknar samt den dåliga engelskan. (För er ordpetiga människor är allt ironi. Men ni saknar såklart humor som får människor att förstå saker och ting. Just för att ni är ordpetare... Jag tycker nästan synd om er. Hallå! LÄS IGEN! Fattaruu??).
För faktum är att jag just nu går omkring som något katten dragit in. Orakade ben. Hål i strumporna. Svag svettdoft. Osminkad. Platt rakt tråkigt hår. Fläckar på byxorna. Brännmärke på långfingret. Ojämna naglar. Myggbett. Finnig. Ja allt ni kan tänka er som flertal människor skulle kunna fixa till på morgonen. Men inte jag inte. Jag vill. Men gör det inte. För jag ids inte. Just precis. Jag vill eftersom jag tycker det är kul att fixa till mig. Låter galet fult, men det är sanningen! Jag tycker om att se hur jag går från skabbig luffare till något som kan vistas bland folk utan att få äcklade blickar som synar en med uppspärrade ögon. Så. Sagt och gjort!
Men jag gör det inte. Jag drar ut på det. Låter dagarna gå, kanske för att lysa upp extra mycket när det väl gäller. Så tills dess att det gäller (när det nu kan tänkas vara? Dagar? Månader? År?) låter jag Skabb-Sofia vara (ja skabb, inte neutral, för att vara neutral ska man vara fräsch). Hon får strosa runt i gårdagens smutsiga shorts bäst hon vill. Bita på naglarna och äta müsli direkt ur paketet.

 

 

Skabb-Sofia hade inte tvättat på cirka 67 år. Nu har hon dock ansträngt sig och stoppat kläder i tvättmaskinen. Dock hade någon av hennes klumpiga familjemedlemmar tvättat ett av hennes linnen, som nu fått en smutsgrå nyans, från att ha varit läckert rosa. Sådant får den något fina Sofia att fälla en tår.

 

 

Fin hand. Not. Skabb-Sofias såklart. Hur jag vet det? Ja spana in brännmärket. Hände då hon snuddade vid en varm spisplatta och otroligt klantigt, även snuddade vid en glödande cigarett. Ja, precis på samma ställe!

 

 

Här är vårt favoritlinne. Vi fick det en jul (tror jag?) från vår äldre syster då vi båda var i mitten av tonåren. Sedan dess har det flitigt används. Blivit urblekt och det har bildats hål här och var. Men fortfarande. Så fint. Och så skönt. Kan inte, förmår oss inte, att slänga det.

Kommentarer
Postat av: karin

gammalt är bäst! har riktigt gamla sängkläder som jag har lagat hål flera gånger men de är de mysigaste jag har så lika bra att hålla sig kvar vid dem!



härligt så du ska också på trästocks? en hel del bra artister i år kommer bli grymt kul!

2010-07-20 @ 19:33:59
URL: http://redtrenchcoat.blogg.se/
Postat av: felicia

svar: haha, fast jag har bilder på mig själv på bloggen så du kan se hur jag ser ut också :P

2010-07-20 @ 20:04:10
URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: Malin

Tänk vad snygg du kommer känna dig sen när du väl väljer att fixa till dig :)



Svar: ja, SJ prio hade nån kampanj med halva priset på första klass. 295 kr kostade det Östersund-Örebro. Men det är galet billigt för den sträckan :)



Åh, men tack så mycket! Ja, SMASK är bland det roligaste jag har gjort. Sjukt häftigt att få en låt man själv har skrivit uppspelad av en riktig orkester! Discomoves är jag mest nöjd med också, den är verkligen groovy ;) Brukar sätta på den när jag vill bli på bra humör :)

2010-07-20 @ 21:14:08
URL: http://mejline.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha! Den heter ju "the bold and the beautiful", inte "the bald and the beautiful". Bold = djärv, bald= skallig

2010-07-20 @ 22:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0