Hej Kärlek Och Sorg. När Ses Vi Igen?

Jag hade aldrig sett 500 days of summer. Och ju mer jag tänker på det, detso mer ologisk artar sig detta i mitt sinne. Hur kan jag aldrig sett denna film? Hur har jag kunnat klä mig om mornarna. Cykla de fyra kilometerna till jobbet med vinden ilandes runt om mig. Dagdrömma om vågorna och havet. Skratta åt dåliga skämt. Måla naglarna svarta eller rosa. Tömma min överfulla tvättkorg. Springa nerför trapporna. Springa uppför dem. Sjunga med i låtarna som beskriver mitt liv. Lägga mig på sängen och slutligen sova. Hur kan jag ha gjort allt detta medan den där filmen funnits där? Inte är det ödet. Nej. Det är dumhet. Lathet. Likgiltig har jag sett förbi den. Tänkt "Jaha. Den filmen, den kan jag se en annan gång". Som om det vore ännu en trivial företeelse utan värde.

 

Ibland får jag för mig att gå emot saker och ting som andra tycker om. Eller tvärtemot. Att göra saker andra ogillar. Som att se Kungarna av Tylösand eller Paradise Hotel (som börjar imorgon!). Saker som får folk att rynka på näsan av avsmak. Och häver ur sig hur motbjudande mitt uppträdande är, då jag egentligen gör det i provocerande syfte. Sedan kanske jag får smak för det, men det är en annan historia. Låter kanske som en kallblodig mördare nu. Men det är sanning.

 

I alla fall var 500 days of summer en sådan handling. Vad försökte jag egentligen visa? Ingenting har jag kommit fram till. Och jag älskade den, med en sån där varm krypande kärlek. Alla vet vad jag menar. För "alla" har sett den. Efteråt låg jag där i sängen. Tittade upp i taket och tänkte. Den där kärleken. Den där sorgen. Och fylldes av en melankolisk lycka. Den strömmade ut i kroppen genom varje hjärtslag. Sedan tänkte jag "den här filmen vill jag inte se på ett tag".

 

 

 

"Vad nu då? Ni har visst ögonen på mig jämt, personligen eller genom ombud!"
"Äsch!" svarade Isabella i samma viskande ton. "Varför pratar ni sådana dumheter? Förresten struntar jag i vad andra tycker."
"Jag önskar att ert hjärta vore oberoende. Det skulle räcka för min del!"
"Mitt hjärta minsann! Vad vet ni om hjärtan? Ni män har ändå inte några hjärtan."
"Om vi inte har hjärtan, har vi i alla fall ögon, och de ger oss plåga nog."
"Verkligen? Det var tråkigt att höra. Jag beklagar att jag framkallar sådana känslor hos er. Jag skall genast vända mig om. Så där. Jag hoppas ni blir nöjd nu och att era ögon inte plågas längre."
"Jo, mer än förut, för jag anar ju ännu en blomstrande kind och ser på en gång för mycket och för lite."
- Northanger Abbey.

Kommentarer
Postat av: Sandra

SV: Haha, är jag? Tack :) Fast jag har inte börjat läsa än, ska göra det... snart!



Jaa, man får ju inte glömma bort vad som hände i förra filmen så det får inte ta för lång tid emellan. Men annars gillar jag att det blir två filmer :)

2010-10-10 @ 22:08:08
URL: http://tintura.blogg.se/
Postat av: Lotta

tack fina du!

2010-10-11 @ 00:12:38
URL: http://enlitenlotta.blogg.se/
Postat av: NIna

Jag vill också se bra film och läsa bra böcker. Jag känner att jag har sett för mycket family guy nu.

2010-10-11 @ 02:52:09
URL: http://ninaevonnes.blogg.se/
Postat av: Fina Frun

Den har jag inte sett!

2010-10-11 @ 09:01:40
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun/
Postat av: Peter

Älskar den låten, väldigt vacker... synd (eller vad man säga) bara att hon är gift med galningen Sarkozy

2010-10-11 @ 22:36:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0