25 Minus Och Inte Klagar Jag Inte

Att vintern har kommit kan ingen undgått. Tomten lär bli mer än överraskad när han flyger över Sverige och får se ett vitt landskap under sig. "Så ska det se ut!", skrockar han och ler.
Skillnaden mellan oss vanliga människor och tomten är dock att vi inte uppskattar den här typiska vintern. Kanske gjorde vi det 85, då det var något normalt med snö i alla dess former. Nu däremot kallar vi vind+snö för "Snökaos" och världen liksom stannar upp på grund av den nedranssnön. Det finns inte ens tillräckligt varma skor att köpa, eftersom ingen förväntar sig en "riktig vinter". Man kommer försent till jobb och skola eftersom snön skapar problem i trafiken. Smhi varnar för ännu mer oväder och människorna gömmer sig i sina hålor för att rädda sig undan djävulens kalla verk.
Jag tycker det är dags att inse att vi faktiskt i grund och botten bor i Norden och inte på någon mysig medelhavsö där man kan sitta på balkongen och äta sallad med körsbärstomater och mozzarella året runt. Det funkar inte! Så ta på er långkalsonger, ylletröjor, raggsockor och rånarluvan- för snön är här för att stanna vinterhalvåret.

Något jag däremot klagar över är ännu en av midgårdsskolans aktivitetsdagar. Denna gång "Julgård på Midgård". Bara namnet skriker ut skrattretande naivitet. Här har ett fåtal elever sett till så att skolan pumpar ut pengar på smetig glasyr, torra pepparkakor, saxar, lim, annat pyssel jox, tomteluvor och "jättevärda" julklappar (dock okända)- för att nämna ett fåtal onödiga saker. Istället för att fokusera på de verkliga problemen; som att vi elever tvingas jobba med skolarbete under julen, eller att hela skolan har en temperatur på 10 grader, eller att resterna från skolmaten slängs direkt i soporna. Det är sådant som man ska lägga fokus på! Inte tramsa runt och låtsas att allting är frid och fröjd. Som att dansa ringdans runt skolan eller ha grimarstävling. För vem över 5 och ett halvt tycker sådant är kul?

 




Tacka vet jag TV's just nu snyggaste man, Cimons läppar. Dem är något som verkligen skulle få mig att smälta. Give me!


Kommentarer
Postat av: Malin

Svar: Tack! Ja, det var himla skönt att det gick bra, för gitarr är inte min starkaste sida direkt :P



Imorgon efter typ tre eller nåt har jag också jullov, fy vad skönt det ska bli!



Håller med om snön, det blir vinter varje år. VARJE ÅR. Hur svårt kan det vara att räkna med det då? :P Man behöver ju inte bli så himla överraskad liksom..



2009-12-17 @ 19:27:57
URL: http://mejline.blogg.se/
Postat av: Mandy svarar

haha stackars dig då! :) du får helt enkelt hålla utkik efter dom då!

2009-12-17 @ 20:03:06
URL: http://maandys.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Ja, jag är verkligen förhoppningsfull om att få komma på en second intervju ;)



Ska ta en sväng till H&M i helgen tror jag o kika efter snygga julklänningar ;))

2009-12-18 @ 10:51:21
URL: http://linnealiebig.blogg.se/
Postat av: Nina

Pysselhatare! Du är som Grinchen fast mer negativ!

(inte för att jag inet förstår dig!)

2009-12-18 @ 13:02:12
Postat av: Rebecka

Sv: åh, du borde önska en låt!

2009-12-18 @ 21:28:12
URL: http://stormsvala.blogspot.com
Postat av: karin

hm har verkligen bättre kläder och accessoarer än vad de hade tidigare. hehe och de är kanske tur att man inte blir kär i idol deltagarna länge, skulle nästan bli lite jobbigt då.



Jo jag tycker ändå att det blev bra men det kunde ha blivit bättre, men du är inte ensam att ha läxor över lovet, själv har jag matteläxa nog för jag inte nog hem den. vad har ni för läxor?



så ni har det också kallt, man fryser verkligen ihjäl, det var kring -22 går då jag for på morgonen

2009-12-18 @ 23:52:32
URL: http://redtrenchcoat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0