Torsdagsledighet & Blåbärskaka med choklad

Ledig idag! Tjihooo! Studsar upp och ner av glädje. Struntar i smärtan i mungiporna från munsåret (Ja, it's still there! BA BA BAAAA-AMM) och smilar mitt bredaste, fånigaste, och lyckligaste flin.

 

Solen skiner. Jag åt rågmjölsgröt till frukost. Tog en cykeltur. Promenad. Har även hunnit med att förbereda middagen, ack så min far blev glad när jag ringde och berättade nyheten (inte för att förhäva mig, utan för att fråga om jag skulle hugga bort skinnet från grisen. Ve och fasa veganer!!!). Sedan har jag även städat toaletten, diskat, dödat en geting...Och...BAKAT.

 

Baka är en av alla sysselsättningar som får mig att må bra. Att stå där i köket och mäta upp socker och smälta margarin får mig på det bästa humör. Jag kan gå från hysterisk eldsprutande satmara, till sockersöt pluffsinuffs med gloria runt huvudet - om jag bara får lyssna på musik och knäcka några ägg. För mig är inte bakverket i sig det viktigaste, utan vägen dit, som den bakfantast jag är. Inte sällan mina kakor och dylikt misslyckas dock. Inte för att förhäva mig nu alltså...

 

 

Bakade Blåbärskaka med choklad - Ett recept jag hittade på internäätet.

Smak: Lite skum, men absolut god! Dock kanske inget man bjuder vår Konung på...eller kanske något man gör just därför...

Svårighetsgrad: Skulle kunna göra den med förbundna ögon. Väldigt simpel.

Specialinköp: Satsar min vänstra lilltå på att nästan alla säkerligen har samtliga ingredienser hemma. Bara man har choklad och blåbär (vilket vi hade tack vare några duktiga thailändare som är betydligt mer driftiga än vi lata svennar) så slipper man ila in på ICA.

 

 

Här delar jag med mig av denna märkliga och lättgjorda skapelse:

 

 

 

 

Ingredienser:


2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär - frysta


Topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin

 

 

Smörj en form. En såndär med avtagbara kanter är nog enklast.

 

 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt (går asfort! Slipper kramp i armen som när man ska baka rulltårta).

 

 

Blanda ner vetemjölet.

 

 

Bred (graciöööööst) ut smeten i formen.

 

 

Häll över blåbären.

 

 

Hacka chokladen grovt.

Tips från coachen: Ta någon god choklad! Gör inte samma misstag som jag - att ta någon random sort som vi hade i kylskåpet. Mycket hänger på chokladen i denna kaka! Don't spoil it. (oj blev lite paradoxalt nu. aja!)

 

 

Blanda chokladen, socker och havregryn i en bunke, skål eller vad du nu vill använda. Hink? Kastrull? Mammas fotbadsbalja?.

Strö blandningen över kakan.

 

 

Hyvla sedan smöret och lägg skivorna över alltsammans. Detta var typ det roligaste! Att smöret såg ut som ost. HAHA! Ja...jag är lättroad.

Sedan är det bara att skjutssssa in den i ugnen på 175 grader, där den får gräddas i 30-40 minuter.

 

 

 

Njuut!

 

Bye. Nu ska jag duscha. Blåbärskramar:).

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Malin

Mums! Synd att det är så onyttigt, om det inte vore för att jag går upp i vikt så fort jag äter sånt där gott så skulle jag baka mycket oftare, tycker också att det är väldigt roligt och mysigt. Och gott såklart ;)

2011-10-20 @ 20:09:06
URL: http://mejline.blogg.se/
Postat av: Anna

Varför i helskotta skulle du hugga bort skinnet från en gris? Hade ni en hel gris att äta till middag?

2011-10-20 @ 22:03:47
URL: http://typinte.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0